BUI20 jan '16 12:58

'Belgische kerncentrales zijn veilig'

Auteur: ANP Nieuws

DOEL (ANP) - De kerncentrales in Belgie zijn veilig.

ANP
ANP

Dat benadrukte de Belgische minister van Veiligheid Jan Jambon woensdag in Doel, waar hij samen met collega-minister Melanie Schultz (Infrastructuur en Milieu) meeliep met de eerste gezamenlijke inspectie van Belgische en Nederlandse toezichthouders.

,,Wij hebben veel, veel minder incidenten in onze kerncentrales dan in andere energiecentrales. Wij hebben hier een of twee incidentjes gehad, in het niet-nucleaire gedeelte. De veiligheid was niet in het geding. Onze kerncentrales zijn heel veilig'', zei Jambon.

Schultz wilde na afloop geen oordeel vellen over de kerncentrale bij Doel, net over de grens bij Antwerpen. ,,Ik ben een leek, ik kan daar niets over zeggen, daar hebben we de toezichthouders voor, die zeggen dat het hier nu veilig is en daar vertrouw ik op.''

Tijdens het bezoek spraken Schultz en Jambon af om de communicatie over incidenten bij Belgische en Nederlandse kerncentrales op elkaar af te stemmen. Dat moet meer openheid geven over wat er precies aan de hand is. Zo moet ook onrust bij burgers over veiligheid weggenomen worden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen