BUI20 jan '16 17:02

Topoverleg over strijd tegen IS in Brussel

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Verenigde Staten hebben alle 26 landen die deelnemen aan de coalitie tegen terreurgroep Islamitische Staat (IS) opgeroepen om binnenkort topoverleg te voeren in Brussel.

EPA
EPA

Ministers van Defensie Ash Carter wil met zijn ambtgenoten overleg voeren over ,,verdere bijdragen aan het gevecht'', zei hij woensdag na een overleg over hetzelfde onderwerp in Parijs.

Het overleg in Brussel staat gepland voor over drie weken. Ook Nederland doet mee aan de luchtaanvallen op IS in Irak. De VS, Groot-Brittannië en Frankrijk bombarderen IS ook in Syrië. Los van de internationale coalitie voert Rusland op eigen gelegenheid bombardementen uit. De Russen zijn samen met Iran de belangrijkste bondgenoten van het regime in Damascus.

Ook in het Zwitserse Genève zijn binnenkort gesprekken over Syrië. De Syrische regering gaat daar vanaf aanstaande maandag in gesprek met oppositiegroepen, zei de Russische minister Sergej Lavrov woensdag. Hij sprak in Zürich zijn Amerikaanse ambtgenoot John Kerry over het onderwerp en benadrukte nog eens het belang van goede diplomatie tussen beide landen.

IS zit bij de gesprekken in Zwitserland niet om de tafel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen