BUI22 jan '16 16:54

'Frankrijk kan noodtoestand handhaven'

Auteur: ANP Nieuws

DAVOS (ANP) - Frankrijk kan de noodtoestand die momenteel in het land van kracht is, indien nodig volhouden totdat Islamitische Staat is verslagen.

EPA
EPA

Dat heeft premier Manuel Valls in Davos tegen de BBC gezegd. Valls woont in de Zwitserse plaats het World Economic Forum bij.

De noodtoestand werd afgekondigd onmiddellijk na de aanslagen van 13 november in Parijs. Zolang er dreiging door extremisten bestaat, kan de regering die situatie handhaven. De 53-jarige minister-president zei wel in te zien dat zijn land die situatie niet eeuwig kan laten voortduren. De noodtoestand, waarin de overheid allerlei extra volmachten op het gebied van de bewaking van de veiligheid heeft, is na de aanslagen formeel met drie maanden verlengd.

Ook Valls waarschuwde in Davos als zoveelste bewindsman dat Europa in gevaar dreigt te raken door de vluchtelingencrisis. De Europese Unie is volgens hem niet in staat om eindeloos alle vluchtende Syriërs en Irakezen op te nemen, ook al verkeren deze mensen in vreselijke situaties.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen