BUI23 jan '16 10:08

Doden door sneeuwstorm in VS

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

WASHINGTON (ANP) - Zeker tien mensen zijn in het oosten van de Verenigde Staten om het leven gekomen door de sneeuwstorm die sinds vrijdagmiddag over het land raast.

Foto: ANP
Foto: ANP

Zes van de slachtoffers vonden de dood in verkeersongelukken in North-Carolina. Het winterweer zorgt voor chaos op de weg en vele duizenden vluchten zijn uitgevallen, meldde NBC-news zaterdag. Alleen al in de staat Virginia moest de politie vrijdag uitrukken voor bijna duizend verkeersongevallen.

Gevreesd wordt dat de sneeuwstorm bijvoorbeeld de hoofdstad Washington en New York onder een laag van 60 centimeter sneeuw bedekt. De storm teistert van vrijdag tot zeker op zondag naar schatting vijftien staten, waaronder dichtbevolkte gebieden met de steden Baltimore, Newark, New York, Philadelphia, Trenton en Washington.

Op veel plaatsen is het openbare leven vrijdag kort voor de komst van het noodweer al stilgelegd. Scholen zijn daar rond het middaguur van vrijdag gesloten en veel ambtenaren naar huis gestuurd. De staten Georgia, Tennessee, Pennsylvania, Maryland, Kentucky, North Carolina, New Jersey, New York, Virginia en West Virginia hebben volgens Amerikaanse media de noodtoestand uitgeroepen. Tot 85 miljoen mensen zouden zich in het pad van de storm bevinden. In meer dan 132.000 bedrijven en huishoudens in het zuidoosten van de VS is de stroom uitgevallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen