BUI24 jan '16 00:20

Trump: ik kan zelfs iemand neerschieten

Auteur: ANP Nieuws

SIOUX CENTER (ANP) - De excentrieke miljardair Donald Trump denkt zo populair te zijn dat hij geen kiezers zou verliezen wanneer hij iemand zou neerschieten.Op campagne in de Amerikaanse staat Iowa zei hij in de plaats Sioux Center tot zijn publiek, onderwijl een denkbeeldig vuurwapen in de hand houdend: ,,Ik zou in het midden van Fifth Avenue kunnen staan en iemand neerschieten zonder dat mij dat kiezers zou kosten.''Trump en andere Republikeinse kandidaten voeren campagne in Iowa, vooruitlopend op de voorverkiezing (caucus) op 1 februari.

EPA
EPA

Op campagne in de Amerikaanse staat Iowa zei hij in de plaats Sioux Center tot zijn publiek, onderwijl een denkbeeldig vuurwapen in de hand houdend: ,,Ik zou in het midden van Fifth Avenue kunnen staan en iemand neerschieten zonder dat mij dat kiezers zou kosten.''

Trump en andere Republikeinse kandidaten voeren campagne in Iowa, vooruitlopend op de voorverkiezing (caucus) op 1 februari. De meest recente landelijke peiling van Reuters-Ipsos toont aan dat Trump de steun heeft van 40,6 procent van de Republikeinse kiezers. Een peiling van CNN geeft hem in Iowa een voorsprong van 37 percent, zijn naaste rivaal Ted Cruz staat op 26 procent. Andere peilingen zetten Cruz op voorsprong.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen