BUI29 mei '15 03:12

10 jaar cel voor online drugshandel

Auteur: ANP Nieuws

CHICAGO (ANP) - Een rechtbank in Chicago heeft de Nederlander Cornelis Jan S., ook bekend als Maikel S., veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf vanwege online drugshandel.

ANP
ANP

S. verkocht de drugs via het netwerk Silk Road, dat de rechter ,,een illegale versie van Amazon.com'' noemde. Daarover berichtte de Chicago Sun Times vrijdag.

De 23-jarige S. werd in 2013 opgepakt in Miami. Hij bekende vorig jaar dat hij drugs handelde. Hij verdiende met de verkoop van onder meer MDMA, xtc, cocaïne en lsd in korte tijd meer dan 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) aan bitcoins, een digitaal betaalmiddel. Hij was in de Verenigde Staten om zijn illegale handel door te verkopen aan iemand anders.

Volgens de rechtbank werkte S. goed mee met het onderzoek van de Amerikaanse en Nederlandse autoriteiten. Hij mag mogelijk zijn straf of een deel daarvan uitzitten in Nederland.

S. zei tegen rechter Matthew Kennelly dat hij zich beschaamd voelde. Hij voelde zich voor zijn arrestatie naar eigen zeggen nooit gelukkig, waarna hij snel verslaafd raakte aan drugs. S. heeft zeker 14 kilo MDMA, 556,000 xtc-pillen en 4 kilo cocaïne verkocht. S. zei dat hij dat waarschijnlijk niet had gedaan als hij niet anoniem op internet te werk kon gaan.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen