BUI7 mrt '16 20:57

Circa 150 jihadisten gedood in Somalië

Auteur: ANP Nieuws

MOGADISHU (ANP) - Met een aanval met een drone hebben Amerikaanse militairen in het weekend in Somalië meer dan 150 jihadisten gedood.

Archiefbeeld, Mogadishu. EPA
Archiefbeeld, Mogadishu. EPA

Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie maandag laten weten.

De Amerikanen bestookten een trainingskamp van de extremistische beweging al-Shabaab, ongeveer 180 kilometer ten noorden van de hoofdstad Mogadishu. Het was volgens het Pentagon een grote aanval op het kamp waar een aanslag werd voorbereid en daarom een bedreiging vormde voor de Afrikaanse en Amerikaanse troepen in het land.

Al-Shabaab is in 2011 uit Mogadishu verdreven door vredestroepen van de Afrikaanse Unie, maar blijft in grote delen van Somalië actief.

Gewonden

Op een regionaal vliegveldje in centraal Somalië is maandag een bom verstopt in een laptop ontploft, meldde de BBC. Bij de ontploffing op het vliegveld van Beledweyne vielen zes gewonden. Op het vliegveld stond een toestel met bestemming Mogadishu.

In februari ontplofte een bom verstopt in een computer in een vliegtuig dat net was opgestegen van het vliegveld van Mogadishu. De klap sloeg een gat in het toestel, maar dat kon terugkeren naar de luchthaven. Al-Shabaab heeft de verantwoordelijk voor die bomaanslag opgeëist.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen