BUI8 mrt '16 09:23

Boris Johnson trekt spreekverbod haastig in

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De burgemeester van Londen heeft een spreekverbod voor zijn hogere ambtenaren dinsdag meteen weer ingetrokken.

EPA
EPA

Eerder op de dag werd bekend dat Boris Johnson de groep in een e-mail had gewaarschuwd dat ze wel het standpunt van de burgemeester mogen verkondigen, maar daar openlijk geen afstand van mogen nemen. Johnson wierp zich onlangs op als aanvoerder van het Brexit-kamp, voorstanders van een Brits vertrek uit de Europese Unie.

Volgens de BBC was de boodschap tegengesteld aan de mening die Johnson elders verkondigt. Dan vindt hij dat er een vrije discussie moet zijn. Johnson beschuldigt de campagneleiders van het pro-EU kamp ook dat zij tegenstanders monddood willen maken.

Johnson noemde het bijvoorbeeld ,,schandalig'' dat de chef van de Britse Kamer van Koophandel, John Longworth, werd geschorst na opmerkingen over Groot-Brittannië en de EU. Longworth had verkondigd dat een vertrek uit de EU beter voor het land zou zijn. Hij zei er bij dat hij op persoonlijke titel sprak. Hij nam ontslag nadat hij werd geschorst.

Diverse politici, vooral van de linkerzijde, beschuldigden Johnson dinsdag van hypocrisie. Die trok de instructies daarop in en zei zelf dat hij het had 'verkloot'.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen