BUI8 mrt '16 11:03

Iran test raketten

Auteur: ANP Nieuws

DUBAI (ANP) - Iran heeft dinsdag diverse testen met ballistische raketten uitgevoerd.

EPA
EPA

Dat maakte de Revolutionaire Garde bekend via internet. De tests komen nog geen twee maanden nadat de VS het land sancties had opgelegd na een test in oktober. Met de testen daagt Iran ook de Verenigde Naties uit, die het land eerder in een resolutie opriep geen enkele raket te testen waar een atoomkop op kan worden geplaatst.

Volgens de bekendmaking van de garde werden de raketten op diverse plaatsen in het land gelanceerd. Dit moet Irans ,,afschrikwekkende kracht'' laten zien en zijn vermogen om ,,elke bedreiging van de islamitische revolutie'' teniet te doen, aldus de garde.

Het Witte Huis liet weten dat de raketlanceringen geen schending zijn van het atoomakkoord dat Iran vorig jaar sloot met de vijf leden van de VN-Veiligheidsraad, Duitsland en de Europese Unie. Woordvoerder Josh Earnest zei dat de regering zich nog aan het beraden is op een 'gepaste reactie'.

De garde liet weten zich niet door sancties te zullen laten afschrikken. ,,Onze vijanden moeten weten dat de kinderen van de Iraanse natie in de Revolutionaire Garde en de rest van de krijgsmacht niet zullen buigen voor hun buitensporige eisen'', zei generaal Amir Ali Hajizadeh.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen