BUI10 mrt '16 12:21

India verwacht 3,5 miljoen mensen op festival

Auteur: ANP Nieuws

NEW DELHI (ANP) - Ondanks protesten van milieuactivisten viert de spirituele Indiase organisatie Art of Living haar 35e verjaardag in New Delhi.

Sri Sri Shankar. EPA
Sri Sri Shankar. EPA

Aan de oevers van de voor hindoes heilige rivier Yamuna treden van vrijdag tot en met zondag meer dan 35.000 artiesten op. Daarmee is het volgens de organisatie het grootste muziek- en dansevenement ter wereld.

De milieuactivisten maakten bezwaar tegen de egalisering van het overstromingsgebied van de rivier en de bouw van een enorme tribune van 3 hectare. Ze vrezen dat de biodiversiteit in het gebied zwaar wordt aangetast door het festival, waar naar verwachting 3,5 miljoen mensen uit 155 landen op afkomen.

Het milieutribunaal in India keurde de plannen desondanks goed, maar de organisatie moet wel omgerekend 679.000 euro compensatie betalen. Guru Sri Sri Shankar zei donderdag echter tegen de zender NDTV dat hij er niet over piekert dat geld te betalen. ,,We hebben niks verkeerd gedaan. Ik ben bereid naar de gevangenis te gaan, maar niet om te betalen.''

De Indiase president Pranab Mukherjee ziet af van een bezoek aan het festival. Premier Narendra Modi komt waarschijnlijk wel.

Art of Living wordt georganiseerd op een terrein van 400 hectare. Het podium neemt 7 hectare in beslag. Voor de gelegenheid worden 650 mobiele toiletten neergezet.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen