BUI10 mrt '16 16:39

Levenslang voor cementmolenmoord

Auteur: ANP Nieuws

MÜNSTER (ANP) - Een rechtbank in het Duitse Münster heeft donderdag een man tot levenslang veroordeeld omdat hij met een cementwagen zijn collega opzettelijk heeft doodgereden.

ANP
ANP

Dat meldden Duitse media. De 59-jarige man reed in juli vorig jaar in Gronau met de betonmolen over de auto en het 49-jarige slachtoffer omdat hij hem ervan verdacht dat deze iets met zijn echtgenote had.

Aanvankelijk dacht de politie dat het om een ongeval ging. Maar toen duidelijk werd dat de twee al langere tijd ruzie hadden, kwam de ware toedracht aan het licht. Het slachtoffer stond tijdens het incident achter de kofferbak van zijn langs de landweg geparkeerde auto toen zijn collega met de veertientonner met ruim 50 kilometer per uur over de weg kwam aanrijden. Op het laatste moment stuurde hij de cementwagen naar rechts waardoor hij over de personenauto en zijn collega reed. Het slachtoffer overleed ter plekke.

De man verklaarde dat hij de controle over het voertuig had verloren doordat hij naar tabak zocht. De rechtbank geloofde dit niet. Experts hebben na onderzoek een stuurfout uitgesloten. Het slachtoffer had overigens niets met de vrouw van de veroordeelde.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen