BUI13 mrt '16 19:05

Dodental aanslag Ankara blijft oplopen

Auteurs: ANP Nieuws en BNR Webredactie

ANKARA (ANP) - Het dodental van de zelfmoordaanslag in de Turkse hoofdstad Ankara van zondag blijft stijgen.

Foto: ANP
Foto: ANP

Vooralsnog zijn 34 mensen gestorven, maar met 125 gewonden is de verwachting dat dit aantal verder zal oplopen. Negentien van de gewonden verkeren in kritieke toestand, zei minister van Volksgezondheid Mehmet Muezzinoglu.

President Recep Tayyip Erdogan zei op een persconferentie dat Turkije doelwit van terroristen is geworden door de toegenomen instabiliteit in de regio. Terreurorganisaties verliezen de strijd tegen de Turkse veiligheidsdiensten en het leger en vallen daarom nu onschuldige burgers aan, aldus de president.

De explosie deed zich voor in de buurt van het Guvenpark, dat dichtbij een groot knooppunt voor het openbaar vervoer ligt. Volgens tv-zender TRT ramde de dader een bus en bracht hij vervolgens zijn explosieven tot ontploffing. Het was druk in het gebied op het moment dat de bom afging. Mogelijk zaten er twee daders in de auto.

PKK

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is vooralsnog niet opgeëist. Volgens een bron bij de veiligheidsdiensten wijst het voorlopige onderzoek erop dat de aanslag het werk was van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK of een aan haar gelieerde organisatie. Minister van Binnenlandse Zaken Efkan Ala zei te verwachten maandag meer te kunnen zeggen over de daders. ,,Ik denk dat het onderzoek morgen zal worden afgerond en dat de bevindingen bekend worden gemaakt.''

Het was de tweede aanslag in Ankara in minder dan een maand. De vorige, die 29 levens eiste, werd opgeëist door een groep die banden heeft met de PKK.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen