BUI15 mrt '16 22:03

Twee agenten Brussel nog in ziekenhuis

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Van de vier agenten die dinsdag lichtgewond raakten bij de antiterreuroperatie in Brussel liggen er nog twee in shock in het ziekenhuis.

EPA
EPA

Dat zei de Belgische minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een korte persconferentie.

Een van de vier gewonden is een Franse agente, de andere drie zijn Belgisch. Premier Charles Michel zei dat een drama is vermeden. ,,We hebben geluk gehad.''

Bij de operatie in de Brussels gemeente Vorst werd één verdachte gedood. De zoektocht naar andere verdachten gaat dinsdagavond nog verder en mogelijk ook nog in de nacht, zei minister van Justitie Koen Geens. Mede daarom komt de Nationale Veiligheidsraad pas woensdag bijeen.

Woningen doorzocht

Geens zei dat van de huiszoeking waarbij de politie mensen gewond raakten niet veel werd verwacht. Daarom waren niet de zwaarste voorzorgsmaatregelen getroffen. De gewonde agenten maakten deel uit van een Belgisch-Frans onderzoeksteam dat met de aanslagen in Parijs bezig is.

Michel bedankte de veiligheidsdiensten, het OM en de politie. ,,Vandaag toont opnieuw aan dat politiemensen geen gewone job hebben, maar soms hun leven op het spel zetten." De premier bedankte verder de inwoners en bestuurders van Vorst voor hun ,,koelbloedigheid''.

Ondertussen worden woningen doorzocht in Vorst, niet ver van de plek waar de agenten gewond raakten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen