BUI19 mrt '16 02:33

Oud-president Brazilië wil economisch herstel

Auteur: ANP Nieuws

SÃO PAULO (ANP) - De Braziliaanse oud-president Luiz Inácio Lula da Silva heeft zich vrijdag (plaatselijke tijd) weer met politieke zaken bemoeid.

ANP
ANP

Zo zei hij op een bijeenkomst van de linkse Arbeiderspartij in São Paulo dat de economie van Latijns-Amerika snel weer moet groeien om werkloosheid tegen te gaan. Volgens Lula is democratie de sleutel voor diversiteit en groei in Brazilië.

De uitspraken zijn opmerkelijk vanwege het corruptieschandaal waarin de ex-president verwikkeld is. Lula wordt verdacht van het witwassen en verduisteren van geld in het kader van jarenlange corrupte praktijken rond staatsoliemaatschappij Petrobras.

In een poging gerechtelijke vervolging te ontlopen, werd de oud-president als speciale minister aangesteld in het kabinet van zijn opvolgster en partijgenote Dilma Rousseff. Het hooggerechtshof mag namelijk alleen ministers vervolgen. Een federale rechter in Brazilië besloot donderdag echter tot het opschorten van zijn aanstelling, omdat deze een obstakel vormt voor het strafrechtelijk onderzoek.

Gerelateerde artikelen