BUI19 mrt '16 12:24

Politie voorkwam meer doden in Istanbul

Auteur: ANP Nieuws

ISTANBUL (ANP/RTR) - De politie in Istanbul heeft zaterdag voorkomen dat meer mensen het slachtoffer van de aanslag zijn geworden.

EPA
EPA

Zij kreeg de terrorist in het oog en dreven hem in het nauw. Daarop blies de man zich ,,uit angst" op een relatief rustige plek in het winkelgebied op, aldus een woordvoerder van de lokale autoriteiten. De aanslag kostte vier mensen het leven, 36 mensen raakten gewond.

Volgens de woordvoerder heeft een eerste onderzoek uitgewezen dat de terroristische Koerdische PKK verantwoordelijk voor de aanslag is. Hij lichtte zijn mededeling niet nader toe. Wel werd meegedeeld dat de Turken drie PKK-extremisten aan de grens met Syrië hebben opgepakt. Dit drietal zou van plan zijn geweest aanslagen te plegen.

Volgens de Turkse minister van Volksgezondheid zijn twaalf van de gewonden buitenlanders. Volgens hem zijn er in totaal 36 gewonden, van wie er zeven slecht aan toe zijn.

Direct na de aanslag werden de sociale media Twitter en Facebook door de overheid geblokkeerd. Het is nog niet duidelijk wat daarvoor de reden is.

Gerelateerde artikelen