BUI20 mrt '16 10:19

Doden door busongeval in Tarragona

Auteur: ANP Nieuws

TARRAGONA (ANP) - Door een botsing tussen een bus met studenten en een personenauto in de buurt van de Spaanse stad Tarragona zijn zondagochtend dertien mensen om het leven gekomen.

EPA
EPA

Dat hebben reddingswerkers ter plekke meegedeeld. Er raakten 43 mensen gewond, van wie dertig zwaar.

Volgens reddingswerkers zat de touringcar vol met ongeveer zestig studenten die in Valencia naar een feest waren geweest en op de terugweg waren naar Barcelona. Het zou gaan om zogenoemde Erasmusstudenten van de universiteit van Barcelona. Deze studenten volgen uitwisselingsprogramma's met universiteiten in de Europese Unie, alsmede in Turkije, Liechtenstein, IJsland en Noorwegen. Het is niet bekend of er Nederlanders onder de slachtoffers zijn.

Volgens Spaanse media is de bus ter hoogte van de plaats Freginals tegen een rand aan de rechterkant van de weg gereden. De chauffeur verloor daardoor de macht over het stuur waardoor het voertuig op de andere weghelft terechtkwam en op de personenauto botste. Het is niet duidelijk of onder de doden ook inzittenden van dat voertuig zijn. Volgens de burgemeester van Freginals gebeurde het ongeval in een bocht in de verder kaarsrechte weg. Volgens hem is het een gevaarlijk punt.

De chauffeur van de bus heeft volgens de krant El País het ongeluk overleefd.

Gerelateerde artikelen