BUI30 mrt '16 06:23

Republikeinse kandidaten vallen elkaar af

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - De man die uiteindelijk de Republikeinse kandidatuur voor het Amerikaanse presidentschap binnensleept, kan niet zomaar rekenen op steun van zijn verslagen partijgenoten.

EPA
EPA

Dat werd dinsdag duidelijk tijdens een debat dat CNN had georganiseerd. Favoriet Donald Trump zei desgevraagd dat hij niet meer achter zijn eerdere belofte staat om de Republikeinse kandidaat sowieso te steunen, ongeacht wie dat is.

Alle kandidaten hebben vorig najaar nog toegezegd dat ze de uiteindelijke winnaar van de voorverkiezingen zullen steunen. Nu de strijd om de kandidatuur verhardt, blijkt die belofte weinig meer waard. Trumps belangrijkste rivaal Ted Cruz kreeg dezelfde vraag voorgelegd, maar gaf een ontwijkend antwoord. ,,Laat mij u zeggen hoe ik dit oplos'', zei Cruz. ,,Donald wordt niet de Republikeinse kandidaat. We gaan hem verslaan.''

John Kasich, die nog in de race is en zich probeert te manifesteren als gematigde stem, wilde zijn eerdere toezegging niet herhalen. Hij zei dat hij verontrust is door dingen die hij heeft gezien tijdens de campagne.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen