BUI31 mrt '16 20:24

Blokkades Wallonië uit protest tegen heffing

Auteur: ANP Nieuws

LUIK (ANP) - In het Franstalige deel van België hebben vrachtwagenchauffeurs met hun trucks donderdagavond wegen geblokkeerd uit protest tegen de invoering van een kilometerheffing voor vrachtauto's van meer dan 3,5 ton.

EPA
EPA

Volgens een van de initiatiefnemers van de acties, Fabrice Ausloos, worden ,,toegangswegen op zijn minst tot vrijdagmorgen geblokkeerd''. Dit meldde het persbureau Belga.

Blijkens gegevens van de verkeersinformatie van de publieke omroep RTBF zijn er geen blokkades op grote snelwegen. Het zou gaan om secundaire wegen of op- en afritten van snelwegen bij onder meer Courcelles, ten noordwesten van Charleroi, Herstal, tussen Maastricht en Luik en bij Villers-le-Bouillet ten noorden van Huy (Hoei).

De boze chauffeurs spreken vrijdagmorgen met de minister van Begroting, Christophe Lacroix. Als dat overleg mislukt, dreigen de actievoerders ook snelwegen en grensovergangen te blokkeren.

De kilometerheffing gaat vrijdag in. Volgens Transport en Logistiek Nederland zadelt deze heffing de Nederlandse transportsector op met ongeveer 60 miljoen euro extra onkosten per jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen