BUI3 apr '16 12:15

Onderzoek naar mogelijk wrakstuk MH370

Auteur: ANP Nieuws

SYDNEY (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Opnieuw is mogelijk een wrakstuk aangespoeld van de Boeing 777 van Malaysia Airlines die twee jaar geleden verdween.

EPA
EPA

Volgens de Australische autoriteiten moet uit onderzoek blijken of het gaat om een onderdeel van het vliegtuig, dat vluchtnummer MH370 had.

Het wrakstuk werd donderdag ontdekt in de eilandstaat Mauritius. Het is nog onduidelijk om wat voor vliegtuigonderdeel het zou kunnen gaan. ,,Tot het wrakstuk is onderzocht door experts, is het onmogelijk de oorsprong vast te stellen'', liet de Australische transportminister Darren Chester weten.

Het stuk schroot ,,lijkt zeker op een onderdeel van een vliegtuig - het lijkt erop dat het een stuk van de binnenkant van het vliegtuig is'', zei hoteleigenaar William Auguste. Gasten van zijn hotel op het eiland Rodrigues, dat deel uitmaakt van Mauritius, vonden het stuk schroot en brachten het naar de politie. ,,Er zat behang aan de binnenkant van het vliegtuig; je kunt het motief zien en deels zit het er nog.''

Mozambique

Wrakstukken die mogelijk afkomstig zijn van het toestel doken eerder op in onder meer Zuid-Afrika en Mozambique. Australië meldde vorige maand dat het ,,zo goed als zeker'' is dat de vondst uit Mozambique een onderdeel was van de Boeing.

De Boeing 777 verdween op 8 maart 2014 met 239 mensen aan boord op een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen