BUI6 apr '16 15:31

Metroverkeer Brussel volgende week normaal

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - De Brusselse metro rijdt in de loop van volgende week weer volgens schema.

EPA
EPA

Dat kondigden premier Charles Michel en minister-president van Brussel Rudi Vervoort woensdag aan op een persconferentie. ,,Extreme waakzaamheid blijft geboden, veiligheid staat voorop.''

Nog onduidelijk is of de dienstregeling geleidelijk wordt hervat. Sowieso gaan politieagenten en militairen samen patrouilleren bij de stations. Momenteel zijn nog dertig van de 69 stations gesloten en wordt na 19.00 uur niet meer gereden.

Het normale leven in de hoofdstad moet zo veel en snel als mogelijk worden hervat na de menselijke tragedie van 22 maart op vliegveld Zaventem en metrostation Maalbeek, aldus Michel. Steeds meer vliegtuigmaatschappijen maken bekend hun vluchten vanaf Brussels Airport te hervatten, voegde hij daaraan toe.

De terroristen willen alles waar Brussel voor staat doden en de samenleving ondergraven, zei Vervoort. ,,Als leider van Brussel wil ik hier plechtig verklaren dat ze hun doel nooit zullen bereiken.'' Hij verzekerde dat ook op toeristische plekken de veiligheid is gewaarborgd. ,,Brussel is niet verlamd, die vreselijke aanslagen komen we te boven.''

Maatregelen

Michel benadrukte dat tal van maatregelen zijn en worden genomen om het veiligheidsniveau te verhogen, maar erkende dat ,,nul risico niet bestaat''. Hij weersprak suggesties dat België een falende staat is. De premier wees op de talrijke veroordelingen in terreurprocessen in het afgelopen jaar. Ook zei hij dat terreurverdachte Salah Abdeslam na vier maanden was opgepakt, terwijl dat bij Osama bin Laden tien jaar heeft geduurd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen