Aanslagen Brussel9 apr '16 17:24Aangepast op 14 apr '16 10:07

Geen duidelijkheid over 'man met hoedje'

Auteur: BNR Webredactie

Het is nog steeds niet duidelijk of de gepakte terreurverdachte Mohammed Abrini de gezochte 'man met hoed' is, die te zien is op camerabeelden van voor de aanslagen op de Brusselse luchthaven Zaventem.

EPA
EPA

Dat heeft de Belgische justitie zaterdag verklaard. Abrini wordt beschuldigd van lidmaatschap van een terroristische organisatie. Abrini was een van de zes terreurverdachten die vrijdag werden opgepakt. Daarvan zijn er twee weer vrijgelaten.

Een van de arrestanten is Osama K. Justitie zegt dat hij is geïdentificeerd als de tweede man die aanwezig was bij de aanslag op het metrostation Maalbeek. Hi wordt beschuldigd van lidmaatschap van een terreurbeweging en van terroristische moorden.

De grote politieactie zaterdag in de Brusselse gemeente Etterbeek is zonder resultaat afgesloten, meldt het Belgische parket. Het is niet duidelijk waar de actie tegen gericht was en of het te maken heeft met de aanslagen in Brussel en Parijs.

De actie in de gemeente die grenst aan de stad Brussel, begon rond 12.45 uur. Volgens getuigen werden bewoners geëvacueerd. De politie was met zo'n vijftig man de gemeente ingetrokken. Op daken in de gemeente zouden scherpschutters zijn gezien. Ook speciale eenheden van de explosieven opruimingsdienst DOVO waren betrokken. Rond 14.00 uur was de actie afgelopen. De politie doorzocht volgens Belgische media minstens een pand. Er zou niemand zijn gearresteerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen