Aanslagen Brussel9 apr '16 19:24

Abrini bekent 'man met hoedje' te zijn

Auteur: BNR Webredactie

Mohamed Abrini heeft bekend dat hij de derde man was die aanwezig was bij de aanslag op de Belgische nationale luchthaven bij Zaventem.

EPA
EPA

Hij werd bekend als 'de man met het hoedje', die na de bloedige aanslag spoorloos verdween. Dat heeft het federaal parket in Brussel zaterdag meegedeeld.

Volgens justitie in Brussel is Abrini tijdens zijn verhoren geconfronteerd met de onderzoeken door deskundigen en ,,heeft vervolgens zijn aanwezigheid bij de feiten toegegeven". De verdachte heeft verklaard dat hij het vest dat hij in de luchthaven droeg later in een vuilnisbak heeft gegooid en het hoedje heeft doorverkocht, aldus het parket. Er bestonden diverse videobeelden waarop Abrini te zien was in een licht vest en met een donker hoedje op.

De 31-jarige Belg wordt tevens verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen in Parijs op 13 november vorig jaar. Zijn vingerafdrukken zijn gevonden in de schuilplaatsen van de terroristen in Schaarbeek en Vorst, alsmede in de Renault Clio die werd gebruikt bij de aanslagen in Parijs.

Terreurverdachten
Mohamed Abrini was een van de zes terreurverdachten die vrijdag op diverse plaatsen werden opgepakt. Twee van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten.

Bij de aanslag op Brussels Airport en het metrostation Maalbeek op 22 maart kwamen 32 mensen om. In Parijs stierven 130 mensen door de terroristische aanslagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen