BUI24 okt '14 03:09

Arts in New York heeft ebola

Auteur: ANP Nieuws

NEW YORK (ANP) - Een arts in New York die onlangs in West-Afrika heeft gewerkt, heeft ebola.

EPA
EPA

Burgemeester van New York Bill de Blasio heeft dat gezegd. Nadat de arts symptomen vertoonde die wezen op ebola, werd hij onderzocht in een ziekenhuis. Later volgt nog een tweede test.

Zijn verloofde en twee vrienden met wie hij nauw contact had, zitten in quarantaine. Voor een taxichauffeur bij wie hij in de auto zat, is dat niet nodig.

''Voor New Yorkers is er geen reden om bang te zijn", zei De Blasio tijdens een persconferentie. ,,Je loopt op zich geen risico als je in dezelfde metro zit of in de buurt woont van iemand die ebola heeft." De arts reisde met de metro, nam een taxi en bezocht een bowlingcentrum sinds hij vorige week vrijdag terugkeerde uit Guinee. Een medische official benadrukte dat mensen met ebola de ziekte pas kunnen overdragen als ze ook echt ziek worden. De arts kreeg donderdag koorts.

De arts, Craig Spencer, werkte voor hulporganisatie Artsen zonder Grenzen in West-Afrika met mensen die ebola hebben. Burgemeester De Blasio zei dat de voorschriften zijn gevolgd. In het ziekenhuis waar hij werkt is Spencer sinds zijn terugkeer uit Afrika niet met patiënten in contact geweest. Zijn appartement in Harlem is verzegeld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen