BUI17 apr '16 00:22

Nog meer zelfmoordpogingen in dorp Canada

Auteur: ANP Nieuws

TORONTO (ANP) - Vijf kinderen hebben vrijdagavond geprobeerd zich van het leven te beroven in een kleine afgelegen Canadese gemeenschap in het noorden van de provincie Ontario.

Justin Trudeau. EPA
Justin Trudeau. EPA

De voorman van de gemeenschap van circa 2000 mensen, Bruce Shisheesh, bevestigde dit zaterdag. Het is niet bekendgemaakt hoe oud de kinderen zijn of hoe ze eraan toe zijn.

In de inheemse gemeenschap van Attawapiskat, circa 1000 kilometer ten noorden van Toronto, is zaterdag 9 april de noodtoestand uitgeroepen na elf zelfmoordpogingen die dag. In maart zijn er 28 zelfmoordpogingen gemeld. Afgelopen maandag deden twaalf tieners een poging zich van het leven te beroven.

De arme streek lijdt hier al decennia onder. De Canadese politiek inclusief premier Justin Trudeau is deze maand opgeschrikt. De inheemse bevolking van eskimo's en indianen wordt gevormd door 1,4 miljoen mensen. Dat is ongeveer 4 procent van de bevolking. Ze lijden vaak aan gevoelens van uitzichtloosheid en hopeloosheid. Statistisch gezien leven ze korter dan de andere bevolkingsgroepen. Ze zijn vaker werkloos, vaker betrokken bij misdaad als dader of als slachtoffer en ze zijn armer en lijden meer onder verslavingen.

Gerelateerde artikelen