BUI17 apr '16 08:28

Zoektocht naar overlevenden na bevingen Japan

Auteur: ANP Nieuws

TOKYO (ANP/RTR) - Reddingswerkers in Japan zijn nog altijd op zoek naar overlevenden van de aardbevingen die het land afgelopen week troffen.

EPA
EPA

Tot dusver zijn er 39 doden geteld, maar tientallen mensen worden nog vermist. Een deel van hen zit vermoedelijk vast onder het puin van de vele ingestorte gebouwen. Zo'n duizend mensen raakten gewond en een kwart miljoen mensen zijn geëvacueerd.

Duizenden brandweerlieden en militairen zijn betrokken bij het reddingswerk. Premier Shinzo Abe liet weten dat dat aantal wordt opgeschroefd tot 25.000. Daarnaast helpen Verenigde Staten met vliegtuigen bij de reddingswerkzaamheden.

De bevingen van donderdagavond en zaterdag beschadigden niet alleen veel gebouwen, maar veroorzaakte ook aardverschuivingen en door zware regenval bestaat de vrees voor meer modderlawines. Duizenden mensen brachten daarom de nacht van zaterdag op zondag door in evacuatiecentra.

De bevingen richtten ook veel schade aan in de infrastructuur, wat het werk en de bezorging van noodvoorraden verder bemoeilijkt. Onder meer de luchthaven van Kumamoto rakate beschadigd en de hogesnelheidstrein in het gebied rijdt niet. Ook veel wegen zijn beschadigd of onbegaanbaar door de aardverschuivingen.

Gerelateerde artikelen