BUI27 nov '15 08:53

Opstand binnen Labour om Syriëplan

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Britse oppositieleider Jeremy Corbyn dreigt een belangrijk deel van zijn schaduwkabinet kwijt te raken, omdat hij weigert steun uit te spreken voor de plannen van premier David Cameron voor luchtaanvallen op Syrië.Zijn schaduwministers beschuldigden de Labourleider ervan ,,fundamenteel oneerlijk'' te zijn en zijn ploeg met minachting te behandelen, nadat hij had geschreven dat hij de luchtaanvallen niet kon steunen.

EPA
EPA

Zijn schaduwministers beschuldigden de Labourleider ervan ,,fundamenteel oneerlijk'' te zijn en zijn ploeg met minachting te behandelen, nadat hij had geschreven dat hij de luchtaanvallen niet kon steunen. Hij had zijn schaduwkabinet beloofd dat er een gezamenlijke beslissing zou worden genomen.

Labourparlementariër Hilary Benn, schaduwminister van buitenlandse zaken, sprak zich donderdagavond openlijk uit tegen Corbyn en noemde Camerons argumenten overtuigend, meldt The Telegraph vrijdag.

Binnen de partij bestaat diepe verdeeldheid over hoe de parlementariërs volgende week stemmen over Camerons plannen. Corbyn wil dat Labour ,,ondubbelzinnig'' oorlog afwijst, terwijl zijn schaduwministers met een formele verklaring duidelijk willen maken dat ze Cameron steunen. Dat zou betekenen dat Corbyn rebelleert tegen zijn eigen partij, waardoor zijn positie uiterst kwetsbaar wordt.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen