BUI6 okt '15 01:36

Jongen (11) schiet meisje (8) dood om puppy's

Auteur: ANP Nieuws

WHITE PINE (ANP) - Een jongen van elf heeft in de Amerikaanse staat Tennessee op een woonwagenkamp een buurmeisje van acht doodgeschoten.

EPA
EPA

Dat deed de jongen met het geweer van zijn vader, nadat het meisje had geweigerd haar puppy's te laten zien. Het gebeurde zaterdagavond, maar werd maandag door de autoriteiten gemeld.

Het slachtoffer werd nog naar een ziekenhuis gebracht, maar daar doodverklaard, zei de politiechef van White Pine, een plaats in het oosten van Tennessee.

De jongen was in gesprek met drie meisjes. Hij vroeg een van hen of hij haar twee nieuwe puppy's mocht zien. Toen het meisje dat weigerde, pakte de jongen het geweer van zijn vader. Hij schoot door het raam en raakte het meisje in haar borst. Daarna gooide hij het wapen naar buiten.

De jongen werd in zijn huis gearresteerd. Hij wordt beschuldigd van moord en zit in een jeugdinrichting. Maandag bepaalde een rechter dat hij daar voorlopig vast blijft zitten. Eind oktober moet hij opnieuw voor de rechter verschijnen. Dan bepaalt de rechter mogelijk of de verdachte wordt berecht als minderjarige of als volwassene.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen