BUI23 sep '15 11:37Aangepast op 23 sep '15 18:53

Afrikaanse leiders bij installatie Kafando

Auteur: ANP Nieuws

OUAGADOUGOU (ANP) - Michel Kafando (73) van Burkina Faso is woensdag in aanwezigheid van presidenten van meerdere West-Afrikaanse landen opnieuw geïnstalleerd als interim-president van Burkina Faso.

EPA
EPA

De installatie vond plaats tijdens een ceremonie in de hoofdstad Ouagadougou. Daarmee is de coup die vorige week tegen hem werd gepleegd ten einde.

De interim-president werd gegijzeld door aanhangers van oud-president Blaise Compaoré. Coupleider Gilbert Diendere stond opmerkelijk genoeg woensdag met leden van de presidentiële garde op het vliegveld van de hoofdstad om de leiders van de West-Afrikaanse landen te verwelkomen. Volgens waarnemers zwichtte hij voor de druk van de landen in de regio om zijn couppoging te staken.

In Ouagadougou was woensdag aanvankelijk geen spoor te bekennen van de reguliere troepen die de interim-regering van Kfando steunen, die verschenen pas 's middags weer op straat. De leden van de presidentiële garde, die coupleider Diendere steunde, verdwenen toen uit het straatbeeld en keerden terug naar hun barakken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen