BUI29 mei '15 12:02Aangepast op 29 mei '15 14:09

Indiërs zoeken naar laatste beetje water

Auteur: ANP Nieuws

HYDERABAD (ANP) - De al dagen durende hittegolf in India zorgt niet alleen voor honderden doden, maar ook voor gigantische watertekorten.

Riksja bestuurders pauzeren in de schaduw. EPA
Riksja bestuurders pauzeren in de schaduw. EPA

Op sommige plekken is het grondwaterpeil zo ver gedaald, dat er geen water meer uit de pomp of put komt.

In de noordelijke deelstaat Bihar graven de dorpelingen 's ochtends vroeg naar de laatste restjes water in de drooggevallen rivier. Het beetje water dat ze uit de grond halen, brengen ze met potten naar het dorp. ,,Maar als het overdag warmer wordt, is dat bijna niet meer te doen'', zegt een bewoner tegen de Indiase nieuwszender NDTV.

De lokale autoriteiten hopen dat binnen een paar dagen het watertekort is opgelost: ,,Als de schaarste nog erger wordt, gaan we watertanks die kant op sturen.''

Temperaturen

De temperaturen in India lopen al meer dan een week op tot boven de 44 graden. Hoewel de temperatuur vrijdag een paar graden daalde, denken meteorologen dat de hittegolf nog zeker twee dagen aanhoudt.

Door de hitte zijn al zeker 1800 mensen om het leven gekomen. De lokale autoriteiten meldden vrijdag dat de meeste slachtoffers zijn gevallen aan de oostkust van het land, in de deelstaat Andhra Pradesh.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen