BUI9 jan '15 14:46

Foto's verdachten Montrouge verspreid

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Franse politie heeft de identiteit en foto's vrijgegeven van twee mensen die worden verdacht van de schietpartij in de Parijse voorstad Montrouge, waardoor donderdag een agente omkwam.

EPA
EPA

Het gaat om een vrouw en een man, respectievelijk Hayat Boumeddiene (26) en Amedy Coulibaly (32). Hij zou ook degene zijn die vrijdagmiddag mensen gijzelt in een joodse winkel in Parijs.

Er is vrijdag een opsporingsbevel uitgevaardigd. Ook zijn foto's verspreid van de man en de vrouw. In het bevel staat dat de twee gevaarlijk en gewapend zijn. Eerder op de dag werd al bekend dat de politie een man op het oog had, maar was nog niet bekend dat het om Coulibaly ging. Twee van zijn familieleden zijn opgepakt.

Coulibaly is volgens de politie degene zijn die de agente donderdag midden op straat neerschoot. Hij en Boumeddiene zouden een relatie hebben gehad, schrijft Le Monde.

Het is niet helemaal duidelijk of de schietpartij in Montrouge in verband staat met de aanslag op het weekblad Charlie Hebdo in de Franse hoofdstad. Franse media spreken elkaar daarover tegen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen