BUI10 jan '15 18:26

Le Pen: demonstreer in de regio, niet Parijs

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Marine Le Pen, leidster van het rechts-nationalistische Front National, heeft haar aanhangers opgeroepen zondag niet naar Parijs te gaan om deel te nemen aan de grote herdenkingsmars voor de slachtoffers van de terreuracties van afgelopen dagen.

EPA
EPA

In plaats daarvan moeten ze in hun eigen regio de straat opgaan. Zelf gaat de politica zondag in het stadje Beaucaire de straat op. De betoging vindt daar plaats voor het gemeentehuis, waar een burgemeester van het Front National de scepter zwaait.

Donderdag al liet ze weten dat het Front National niet zou deelnemen aan de mars. Volgens haar hebben de andere partijen haar partij buitengesloten bij een bijeenkomst over de tocht. ,,Er is geen nationale eenheid meer; die is verdwenen door hun daad'', zo beschuldigde de leidster van de rechts-nationalistische partij de andere politici in Frankrijk. De andere partijen vertegenwoordigen volgens haar alles wat Fransen haten: partijdigheid, valse politieke beloften en politiek onfatsoenlijke uitspraken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen