BUI30 mei '15 10:26

Blatter vergeeft wel, maar vergeet niets

Auteur: ANP Nieuws

ZÜRICH (ANP) - Sepp Blatter heeft op de Zwitserse televisie hard uitgehaald naar de Europese voetbalbond UEFA en diens voorzitter Michel Platini.

EPA
EPA

De 79-jarige Blatter, die vrijdag werd herkozen als voorzitter van de wereldbond FIFA, sprak van ,,haat, die niet alleen van één persoon bij de UEFA komt, maar van een organisatie, die niet begrepen heeft dat ik al in 1998 voorzitter ben geworden."

UEFA-voorzitter Platini had de FIFA-baas vooraf verzocht om op te stappen, nadat justitie in Amerika veertien officials, onder wie FIFA-leden, had aangeklaagd voor omkoping en afpersing. De meeste Europese bonden namen openlijk stelling tegen Blatter. ,,Ik vergeef iedereen, maar ik vergeet niet", was zijn duidelijke reactie.

De arrestaties van zeven officials op last van de Amerikaanse FBI twee dagen voor het congres in Zürich noemde Blatter geen toeval. ,,Er zijn aanwijzingen die niet liegen. De Amerikanen waren kandidaat om het WK van 2022 te organiseren en zij hebben verloren. Laten we ook niet vergeten dat de VS de voornaamste sponsor zijn van Jordanië, waar mijn tegenstander (prins Ali Bin Al Hussein) vandaan komt. Deze hele affaire stinkt'', aldus Blatter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen