BUI26 jul '15 10:18

Turkse soldaten gedood bij explosies

Auteur: ANP Nieuws

DIYARBAKIR (ANP/RTR) - In het zuidoosten van Turkije zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee Turkse soldaten omgekomen.

Turkse tanks patrouilleren langs de grens met Syrië. EPA
Turkse tanks patrouilleren langs de grens met Syrië. EPA

Vier anderen raakten gewond. Dat gebeurde nadat een autobom en zelfgemaakte bommen explodeerden nabij de stad Diyarbakir. Dat heeft het leger zondag verklaard.

Het leger beschuldigt Koerdische militanten van de aanval, verwijzend naar de Koerdische rebellengroepering PKK (Koerdische Arbeiderspartij).

Het geweld volgt op aanvallen van Turkse gevechtsvliegtuigen vrijdag en zaterdag op kampen van de PKK in Irak en grondaanvallen op IS en de PKK in Syrië. Eerder op vrijdag waren er door heel Turkije invallen. Duizenden agenten waren op pad om bijna driehonderd mensen op te pakken die verdacht worden van betrokkenheid bij terroristische of extremistische organisaties zoals IS en de PKK.

Turkije en de PKK, die strijdt voor meer rechten voor Koerden in Turkije, houden sinds 2012 vredesonderhandelingen. Die resulteerden in een geleidelijke terugtrekking van PKK-militanten uit Turkije, maar lijken te zijn stilgevallen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen