BUI8 jan '15 14:01Aangepast op 8 jan '15 14:21

Zoektocht politie ten noordoosten van Parijs

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS/COMPIÈGNE (ANP) - De Franse politie maakt nog altijd jacht op twee verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo.

EPA
EPA

Agenten concentreerden zich donderdagmiddag op de omgeving van Crépy-en-Valois, niet ver van Compiègne. Eerder meldden Franse media bewegingen rond Villers-Cotterêts een kilometer of 50 ten noordoosten van Parijs en 10 kilometer van Crépy.

De situatie is volgens Franse media gespannen. Speciale eenheden zijn inmiddels in beide plaatsjes ter plekke en worden naar de plek gestuurd waar de verdachten zich mogelijk ophouden. Het gaat om een huis in Crépy, meldt de zender France 3. Ook andere media stellen dat ze hun auto hebben achtergelaten.

De twee mannen zijn gemaskerd en gewapend. Ze overvielen eerder op de dag een benzinestation, aldus de nieuwssite 20 minutes. De twee hebben volgens een ooggetuige in het benzinestation automatische wapens en een raketwerper bij zich.

De politie bracht een grote macht op de been om de verdachten aan te houden, maar rond het middaguur waren de twee mannen nog steeds spoorloos. Er werd volgens Le Parisien een verlaten auto aangetroffen in de omgeving van het benzinestation.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen