BUI1 apr '15 08:39Aangepast op 1 apr '15 13:31

Storm eist in Europa zeker tien levens

Auteur: ANP Nieuws

BERLIJN (ANP) - In Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn zeker tien mensen omgekomen door storm Niklas.

EPA
EPA

De wind is in de loop van de nacht van dinsdag op woensdag wat gaan liggen, net zoals in Nederland. Dat het weer wat beter wordt is niet alleen positief. De kans op lawines in de bergen wordt daardoor een stuk groter.

De storm velde bomen en beschadigde auto's, huizen en stroomkabels. Door al het natuurgeweld kwamen niet alleen zeker tien mensen om in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, maar raakten ook velen gewond. In Duitsland zal het treinverkeer ook woensdag nog kampen met problemen. Door de storm zijn treinen en medewerkers nog niet op de plaatsen waar ze moeten zijn. Desondanks konden gestrande reizigers, die de nacht moesten doorbrengen in noodlocaties, hun weg vervolgen.

In de Alpen is er door de harde wind, verse sneeuw en de hoger wordende temperaturen extra kans op lawines. De waarschuwingsdienst zette de lawineschaal in het zuiden van Duitsland woensdag op drie. In Oostenrijk werd die zelfs op vier gezet. De schaal loopt van één tot en met vijf, waarbij er bij vijf sprake is van zeer groot gevaar op lawines en de impact die een lawine kan hebben.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen