BUI28 mei '15 05:23

Santorum maakt zich hard voor middenklasse VS

Auteur: ANP Nieuws

CABOT (ANP) - De conservatief Rick Santorum heeft woensdag zijn campagne voor de presidentsverkiezingen afgetrapt met een belofte aan de Amerikaanse middenklasse.

EPA
EPA

Hij wil een eind maken aan overheidsbeleid dat arbeiders uitkleedt.

,,Ik heb een gedurfde visie voor Amerika, die duidelijk en conservatief is", zei de 57-jarige Santorum voor een paar honderd mensen in de staat Pennsylvania. ,,Met uw hulp en de genade van God kunnen we dit land veranderen. Ik sta voor iemand, voor de Amerikaanse arbeider."

Dat Santorum een gooi wil doen naar de Republikeinse nominatie voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, werd woensdagmiddag bekend. Hij hoopt het in 2016 te kunnen opnemen tegen de Democratische kandidaat en opvolger te worden van Barack Obama in het Witte Huis.

Illegale immigratie

Naast opkomen voor de middenklasse wil Santorum onder meer een eind maken aan illegale immigratie, omdat Amerikanen daardoor zijn beroofd van hun banen. ,,Vanaf vandaag gaan we terug vechten. Amerikanen hebben geen behoefte aan nog een president die gebonden is aan een grote overheid of aan groot geld."

Santorum staat bekend als fel tegenstander van legalisering van abortus, van het homohuwelijk en de aanwezigheid van homoseksuelen in het leger. Hij zat onder meer tussen 1995 en 2007 voor de staat Pennsylvania in de Senaat in Washington.

In 2012 legde Santorum het in de voorverkiezingen nog af tegen Mitt Romney. Hij deed veel stof opwaaien toen een video opdook waarin hij het Nederlandse euthanasiebeleid bekritiseerde. Hij merkte onder meer op dat de helft van de mensen die in Nederland euthanasie ondergaat, onvrijwillig sterft.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen