BUI10 mrt '15 18:23Aangepast op 10 mrt '15 18:51

BBC schorst Top Gear-presentator Clarkson

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De BBC heeft Top Gear-presentator Jeremy Clarkson geschorst, nadat deze ruzie had gekregen met een producent.

De Britse omroep meldde dinsdag dat Clarkson ,,hangende een onderzoek'' niet mag werken.

De eerstvolgende uitzending van het zeer populaire autoprogramma, aanstaande zondag, is vanwege de schorsing van de presentator geschrapt.

Clarkson presenteerde zijn eerste Top Gear in 1988. Zijn puberale gedrag is een van zijn voornaamste handelsmerken in het tv-programma, maar bracht hem eerder in problemen met zijn werkgever.

Woordgrap

Vorig jaar kwam hij onder vuur te liggen door een woordgrap die volgens de mediatoezichthouder racistisch was. Tijdens opnamen in Myanmar zei hij over een brug die hij met zijn mede-presentatoren had gebouwd: ,,There's a slope on it.'' Die uitspraak kan op twee manieren worden uitgelegd. Het woord 'slope' betekent 'helling', maar is ook een negatieve term voor Aziaten, vergelijkbaar met het Nederlandse 'spleetoog'.

Na dat laatste akkefietje zei de presentator dat de BBC hem zou ontslaan als hij ,,nog één aanstootgevende opmerking zou maken, waar dan ook, wanneer dan ook''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen