BUI25 mrt '15 13:18

Germanwings zoekt nog nabestaanden

Auteur: ANP Nieuws

KEULEN (ANP) - De Duitse vliegtuigmaatschappij Germanwings zoekt nog naar nabestaanden van 27 passagiers van het dinsdag in Zuid-Frankrijk gecrashte passagiersvliegtuig.

EPA
EPA

Dat maakte topman Thoman Winkelmann van Germanwings woensdag bekend. Met 123 families is inmiddels contact opgenomen

Volgens de laatste informatie over de nationaliteit van de slachtoffers, is er nog steeds sprake van één Nederlandse dode. Volgens Winkelmann verloren in elk geval 72 Duitsers en 35 Spanjaarden het leven. Verder zijn er twee Amerikanen, Australiërs, Argentijnen, Iraniërs en Venezolanen omgekomen en zijn een Brit, een Colombiaan, een Japanner, een Deen, een Belg en een Israëliër onder de doden.

Germanwings brengt donderdag nabestaanden naar Frankrijk. Een toestel van de maatschappij vertrekt vanuit Düsseldorf en het andere vanuit Barcelona. Het ramptoestel verongelukte op een vlucht van Barcelona naar Düsseldorf. Met een andere vlucht zullen nabestaanden van de zes bemanningsleden naar Frankrijk worden gevlogen.

Winkelmann benadrukte dat de zorg voor de families van de slachtoffers op dit moment het belangrijkst is voor Germanwings en moedermaatschappij Lufthansa. Nabestaanden worden bijgestaan door teams van de luchtvaartmaatschappij. Zo zijn medewerkers onder andere op bezoek geweest bij nabestaanden in Mexico-Stad en het Engelse Manchester.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen