BUI8 jan '15 10:12Aangepast op 8 jan '15 11:59

Moskeeën in Frankrijk doelwit aanslagen

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - Op verschillende plaatsen in Frankrijk zijn bij moskeeën ontploffingen geweest en schoten afgevuurd.

EPA
EPA

In Villefranche-sur-Saône, even ten noorden van Lyon, vond donderdagochtend een explosie plaats bij een islamitisch gebedshuis. Er vielen geen gewonden, wel sneuvelden wat ruiten.

De burgemeester van Villefranche vreest dat de explosie te maken heeft met de aanslag woensdag op Charlie Hebdo in Parijs. ,,Ik vrees dat dit verband houdt met de dramatische gebeurtenis van woensdag'', zei hij tegen de krant Le Progrès.

Een politiebron zei evenwel tegen de krant 20 Minutes dat er geen verband is met de aanslag in Parijs. Het zou om een criminele actie gaan. De krant stelt dat de explosie in een shoarmazaak was. De ontploffing gebeurde rond 06.00 uur. Er was geen gaslek, aldus de krant. De politie heeft de wijk afgesloten.

In Le Mans gooiden onbekenden donderdagochtend vier oefenengranaten naar een moskee. Eén daarvan ontplofte. Er vielen geen gewonden en er werd geen schade aangericht. In Port-la-Nouvelle bij Narbonne werden schoten afgevuurd in de richting van een gebedshuis een uur na afloop van het avondgebed. Daarbij werd een handvuurwapen gebruikt, aldus het Openbaar Ministerie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen