BUI25 jul '15 19:17Aangepast op 25 jul '15 19:41

Zonnende vrouw krijgt klappen om bikini

Auteur: ANP Nieuws

REIMS (ANP) - Een jonge vrouw is in elkaar geslagen in de Franse stad Reims, omdat ze in bikini lag te zonnen in een park.

ANP
ANP

Een meisje dat langsliep zei dat ze onzedelijk en te bloot lag. Dat leidde tot een woordenwisseling en rake klappen. Het 21-jarige slachtoffer moest naar een ziekenhuis en kon vier dagen niet werken.

Dat meldde de lokale krant L'Union de Reims zaterdag. Het incident gebeurde afgelopen woensdag. Een zestienjarig meisje vermaande de zonnende vrouw. Die zei terug dat ze weigerde te luisteren naar een religieuze politie, aldus L'Union. Het draaide uit op een handgemeen, waarbij de tiener hulp kreeg van vier vriendinnen. Getuigen ontzetten het slachtoffer en ontfermden zich over haar. Vervolgens werd ze naar een ziekenhuis gebracht.

De politie weet inmiddels wie de vijf aanvallers zijn. Naast het zestienjarige meisje zijn dat vrouwen van 17, 18, 19 en 24. Zij moeten binnenkort voor de rechter komen. Hun achtergrond is niet duidelijk.

De locoburgemeester van Reims heeft gereageerd op het incident. ,,Onacceptabel op ons grondgebied. Ik veroordeel deze agressie scherp'', schreef hij zaterdag op Twitter.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen