BUI5 jan '15 19:50Aangepast op 5 jan '15 23:21

Massale opkomst Pegida-protesten Duitsland

Auteur: ANP Nieuws

DRESDEN (ANP) - Het is maandagavond druk geworden bij protesten in Duitsland voor en tegen de anti-islambeweging Pegida.

Aanhangers van Pegida. EPA
Aanhangers van Pegida. EPA

In Dresden waren rond de 18.000 man op de been om hun steun te betuigen aan de beweging. In Münster trok een tegenprotest veel inwoners. Rond de 10.000 mensen kwamen in die stad bijeen voor gelijkheid, vrijheid en tolerantie, meldden lokale media.

Ook in Stuttgart, Berlijn, Keulen en Hamburg werd geprotesteerd. In de Duitse hoofdstad moest de politie ingrijpen toen zo'n 5000 anti-Pegida-demonstranten probeerden een protestmars van ongeveer 300 Pegida-aanhangers tegen te houden. In de andere steden bleef het vooral rustig en werd er vreedzaam betoogd. In Keulen schakelden veel gebouwen, waaronder de beroemde Dom, het licht uit als vorm van protest.

Het is al de elfde keer dat Dresden demonstreert tegen de islamisering van Duitsland. Tijdens de betoging op een groot veld werd onder meer bondskanselier Angela Merkel uitgefloten, omdat zij in haar nieuwjaarstoespraak zich tegen de beweging had gekeerd.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen