BUI30 sep '15 14:08

Pakketbommen ontploft in Zuid-China

Auteur: ANP Nieuws

LIUZHOU (ANP) - De autoriteiten in de Zuid-Chinese stad Liuzhou hebben woensdag het publiek gewaarschuwd geen postpakketten te openen.

ANP
ANP

De waarschuwing volgde op de raadselachtige ontploffing van zeker vijftien bommen in pakketten, meldde The South China Morning Post.

Er zijn volgens Chinese media zes doden en dertien gewonden gevallen. De schade is aanzienlijk. De bommen ontploften onder meer in een supermarkt, een station, een ziekenhuis, een centrum voor veeteelt, een pand van een gezondheidsdienst, een gevangenis en op een groentemarkt.

De explosies waren in het district Liucheng bij de industriestad Liuzhou. Liuzhou ligt circa 550 kilometer ten noordwesten van Hongkong.

Het is niet duidelijk waarom er met pakketbommen is 'gestrooid'. China herdenkt 30 september ,,de martelaren die zijn gevallen om China te bevrijden van buitenlandse overheersing en bij de bouw van het nieuwe (communistische) China sinds 1949''. 1 Oktober is de nationale feestdag. De Volksrepubliek werd 1 oktober 1949 uitgeroepen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen