BUI21 nov '15 10:46

Alarm Brussel trekt wissel op openbaar leven

Auteur: ANP Nieuws

De verhoogde terreurdreiging in het Brussels gewest heeft gevolgen voor allerlei activiteiten in de Belgische hoofdstad.

EPA
EPA

Diverse evenementen gaan niet door.

In het Vlaams parlement in Brussel zijn alle activiteiten zaterdag afgelast vanwege het dreigingsniveau, meldt het parlement op Twitter. Ook het bezoekerscentrum van het Europees Parlement, het Parlamentarium, blijft zaterdag dicht.

Een belangrijke attractie in de Belgische hoofdstad, het Atomium, gaat zaterdag ook niet open in verband met de afkondiging van het het hoogste terreuralarm. Dat was acht jaar geleden voor het laatst van kracht in Brussel.

De Vrije Universiteit Brussel heeft alle lessen en evenementen op haar campussen gecanceld. Diverse muzikale evenementen gaan niet door. Ook zijn alle hockeywedstrijden afgelast.

Het metroverkeer is volledig stilgelegd, maar de trams en bussen rijden wel. Op het treinstation Schuman, het centrum van de Europese instellingen, stoppen geen treinen.

Het dreigingsniveau werd vrijdagnacht van 3 opgehoogd naar 4. Wellicht is dit omdat Salah Abdeslam, een van de verdachten van de aanslag in Parijs, zich mogelijk in Brussel bevindt.

Vrijdagavond waren op veel drukke punten in de stad al veel meer politie en militairen aanwezig. Mensen wordt aangeraden drukke gebieden te mijden.

De Nationale Veiligheidsraad is zaterdag bijeen geweest en houdt de situatie scherp in de gaten. Zondag komt de raad opnieuw. samen. Premier Charles Michel riep op de rust te bewaren. Hij wilde niet in detail treden over de aard van de dreiging.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen