BUI10 mrt '15 00:09Aangepast op 10 mrt '15 05:55

Topsporters omgekomen door helikopterbotsing

Auteur: ANP Nieuws

BUENOS AIRES (ANP) - Zeker tien mensen zijn maandag om het leven gekomen toen twee helikopters in Argentinië op elkaar botsten.

Camille Muffat. EPA
Camille Muffat. EPA

Bij het ongeval kwamen zeker acht Fransen om het leven, onder wie een aantal topsporters.

De helikopters botsten op elkaar terwijl opnames werden gemaakt voor een avonturenshow van de Franse zender TF1, meldden lokale autoriteiten. Aan boord was onder meer zwemster Camille Muffat (25), die in 2012 goud won op de Olympische Spelen.

Ook de bekende zeilster Florence Arthaud (57) en bokser Alexis Vastine overleefden het ongeval niet. De 28-jarige Vastine won in 2008 een bronzen medaille op de Olympische Spelen. Arthaud maakte naam door solo de Atlantische Oceaan over te zeilen. Ze won daarmee in 1990 de zeilwedstrijd Route du Rhum.

Oorzaak

De botsing gebeurde in het verre westen van Argentinië. Naast de acht Franse inzittenden overleefden ook de twee Argentijnse piloten de crash niet. Over de oorzaak van de botsing is nog niets bekend. De weersomstandigheden waren goed ten tijde van het ongeluk.

Een andere deelnemer aan het TF1-programma reageerde verbijsterd op het ongeval. ,,Ik treur voor mijn vrienden. Ik tril. Ik ben geschokt. Ik kan de juiste woorden niet vinden'', twitterde de voormalige Franse voetballer Sylvain Wiltord.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen