BUI15 mrt '15 10:04Aangepast op 15 mrt '15 11:16

Doden door bomaanslagen op kerken Pakistan

Auteur: ANP Nieuws

LAHORE (ANP/RTR) - Bomaanslagen op twee kerken in de Oost-Pakistaanse stad Lahore hebben zondag aan zeker veertien mensen het leven gekost.

EPA Archiefbeeld
EPA Archiefbeeld

Ten minste 78 mensen raakten gewond. De bommen gingen af, terwijl er in de kerken een dienst plaatshad. Volgens de politie ging het om een katholieke en een protestantse kerk, die dicht bij elkaar liggen in een wijk waar christenen in de meerderheid zijn.

Een getuige zei dat hij een veiligheidsbeambte zag vechten met een man die een van de twee kerken probeerde binnen te komen. Toen dat mislukte, blies de man zichzelf op. Ook de bewaker kwam om. Volgens een politiefunctionaris lynchten boze burgers twee mannen die zij van betrokkenheid bij de aanslagen verdachten.

Lahore is de hoofdstad van Punjab, de rijkste provincie in het overwegend islamitische Pakistan. In vergelijking met andere delen van het land is het in de stad relatief vreedzaam, al is het geweld toegenomen, nadat de regering er vorig jaar niet in was geslaagd vredesbesprekingen met de extremistische Taliban op gang te brengen. Een splintergroep binnen de Taliban heeft de verantwoordelijkheid voor de aanslagen op de twee kerken opgeëist.

Velen in Pakistan verwijten de overheid dat zij te weinig doet om aanslagen van extremistische moslims op de christenen en andere minderheden te voorkomen. Agenten staan erom bekend dat zij slecht zijn opgeleid en slecht worden betaald.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen