BUI8 jan '15 19:56Aangepast op 8 jan '15 22:02

Klopjacht in en rond groot bos

Auteur: ANP Nieuws

PARIJS (ANP) - De Franse politie kamt een gebied ten noorden van Parijs uit op zoek naar de twee verdachten van de aanslag op Charlie Hebdo.

EPA
EPA

Verschillende dorpjes in de regio zijn al uitgekamd; de aandacht verschuift nu naar een immens bos, zo meldden Franse en Britse media donderdagavond.

De twee broers die worden gezocht, hebben hun auto achtergelaten en zijn te voet verder gegaan. Mogelijk verbergen zij zich in het bos van Retz, dat qua oppervlakte groter is dan Parijs. Volgens The Telegraph is een helikopter over het bos gevlogen en hebben tientallen politievoertuigen zich in en rond het bos verspreid.

Ook in onder meer de stadjes Villers-Cotterêts, Crépy-en-Valois, Longpont, Fleury en Corcy zijn arrestatieteams op zoek naar de mannen. Die dorpjes liggen rondom het uitgestrekte bos ten noordoosten van Parijs.

Bij Longpont waren tot halverwege donderdagavond tientallen agenten aanwezig, maar de zoektocht in dat stadje lijkt te worden afgebroken. Of er iets is gevonden is onduidelijk, meldde Le Figaro. Tegelijk heeft de brandweer zich gemeld bij de troepen rondom het bos, aldus Le Parisien. Die kan assisteren als er een confrontatie komt met de schutters.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen