BUI5 mei '15 20:59

Dunford voorgedragen als chef krijgsmacht VS

Auteur: ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) - President Barack Obama heeft generaal Joseph Dunford dinsdag voorgedragen als voorzitter van de Amerikaanse chefs van staven.

EPA
EPA

Als de Senaat ermee instemt, volgt de marinegeneraal Martin Dempsey op, die de belangrijkste officierspost binnen de Amerikaanse strijdkrachten sinds 2011 bekleedt en naar verwachting in september vertrekt.

Dunford (59) organiseerde als bevelhebber in Afghanistan de terugtocht van de Amerikaanse militairen uit dat land. Een jaar geleden werd hij hoofd van de marine. Obama prees de ,,onvermoeibare'' generaal als ,,een van de meest gerespecteerde officieren in onze strijdkrachten''. ,,Ik ken Joe. Ik vertrouw hem. Hij heeft al zijn vermogen bewezen om mij zijn onverbloemde militaire adviezen te geven die gebaseerd zijn op zijn ervaring op de grond'', zei de president.

Obama droeg luchtmachtgeneraal Paul Selva voor als vicevoorzitter van de chefs van staven. Hij was militair adviseur van Hillary Clinton in de tijd dat die minister van Buitenlandse Zaken was, en is nu commandant van het transportcommando van het ministerie van Defensie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen