BUI22 sep '15 19:32

Paus op weg naar Verenigde Staten

Auteur: ANP Nieuws

SANTIAGO (ANP) - Paus Franciscus heeft dinsdag Cuba verlaten en is op weg gegaan naar de Verenigde Staten, waar hij op de luchthaven van Washington wordt ontvangen door president Obama.

EPA
EPA

Het is de vierde keer dat een paus de Verenigde Staten aandoet.

In Amerika staan vele politieke afspraken op het programma van Franciscus. De paus spreekt onder meer het Congres, de Senaat en het Huis van Afgevaardigden toe.

Het Vaticaan speelde een belangrijke rol bij de diplomatieke toenadering van de VS en Cuba. Met spanning wordt afgewacht of de paus zich in de Verenigde Staten zal uitlaten over het handelsembargo dat de Amerikanen begin jaren zestig tegen Cuba hebben ingesteld. Op Cuba noemde president Raúl Castro het embargo in het bijzijn van de paus gruwelijk.

In december vorig jaar kondigde Obama aan dat de twee landen hun betrekkingen zouden normaliseren. De Verenigde Staten zouden hun isolatiepolitiek ten opzichte van Cuba willen normaliseren. In juli openden de landen weer een ambassade. Op allerlei niveaus wordt ondertussen de normalisering van de betrekkingen aangepakt. Op 28 en 29 september praten de landen bijvoorbeeld over het herstellen van een luchtverbinding.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen