BUI26 nov '15 00:45

Eagles of Death Metal: terug naar Bataclan

Auteur: ANP Nieuws

LOS ANGELES (ANP) - De band Eagles of Death Metal wil terug naar concertzaal Bataclan in Parijs, de plaats waar tijdens hun concert een bloedbad werd aangericht.

EPA
EPA

,,Ik wil de eerste band zijn die in Le Bataclan speelt als het weer opengaat", zegt zanger en gitarist Jesse Hughes in een interview met Vice. Afgelopen week plaatste Vice al een klein deel van het interview, woensdagavond werd het complete gesprek met de band online gezet.

De zwaar aangeslagen bandleden vertellen wat ze hebben meegemaakt. In de Bataclan schoten terroristen tijdens de aanslagen Parijs tientallen mensen dood. ,,De schoten hielden zo'n tien minuten tot een kwartier aan. Soms hield het even op en voelde ik opluchting, maar daarna begon het weer. Daarna was er ineens een explosie. We wisten niet wat dat was", vertelt bassist Matt McJunkins. Crewlid Nick Alexander kwam om.

De band heeft de tour waar ze mee bezig waren afgebroken, maar wil die wel afmaken. ,,Niet alleen voor onszelf, onze fans en voor Nick, maar omdat dit ons leven is", zegt medeoprichter Josh Homme.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen