BUI9 mrt '15 05:40

Weer protest om doodgeschoten zwarte man

Auteur: ANP Nieuws

MADISON (ANP) - In Madison, in de Amerikaanse staat Wisconsin, zijn zondag voor de derde dag op rij mensen de straat op te gaan om te protesteren tegen de dodelijke schietpartij van vrijdagavond.Toen werd een 19-jarige, ongewapende zwarte jongeman doodgeschoten door een blanke agent.

EPA
EPA

Toen werd een 19-jarige, ongewapende zwarte jongeman doodgeschoten door een blanke agent. Het incident heeft de onrust over racisme en vooroordelen ten aanzien van donkere mensen andermaal aangewakkerd.

Meer dan honderd demonstranten liepen door de straten van Madison. Ze droegen spandoeken en zongen 'Verenigde mensen zullen nooit verslagen worden'. Zaterdag werd ook al geprotesteerd, onder meer bij de plek waar het slachtoffer Tony Robinson woonde. Robinson viel een agent aan die hem achtervolgde, omdat hij werd verdacht van geweldplegingen. De agent schoot toen meer dan eens op de jongen.

Het doodschieten van ongewapende Afro-Amerikaanse verdachten heeft in heel de Verenigde Staten herhaaldelijk geleid tot grote betogingen en onlusten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen